Állategészségügy

Állategészségügyi tevékenység:

Valamennyi településen, amely alól városunk sem kivétel, mindennapos problémát vet fel a gazdátlan, kóbor vagy elkóborolt ebek folyamatos felkutatása, befogása a hivatalos vagy lakossági bejelentések alapján történő intézkedés. A kérdés és ahhoz fűződő feladat nem csak társadalmi, lakossági érdek, de népegészségügyi szempontból is prioritást kell, hogy élvezzen.

Nagy hangsúlyt fektetünk a befogásra kerülő állatok utóéletére is, együttműködési megállapodás nyújtotta lehetőséget kihasználva, helyi állatvédő egyesülettel együttműködve állatmentési program keretein belül hozunk intézkedéseket örökbefogadási-, illetve adományozási szerződések megkötésére.

A leírtakon felül, társaságunk gondoskodik az éves kötelező védőoltások lebonyolításáról, valamint dögkonténereket üzemeltet a területünkön fellelt állat eredetű hullák elszállítását követő teljes körű ártalmatlanításra egyaránt.

Járvány megelőző akciók végrehajtásában közvetlenül veszünk részt.

Elrendelt vagy spontán fellépő járványvédelmi segítségadás, szintén ellátandó szakfeladataink közé sorolható.

Feladatainkat a hét minden napján ellátjuk, hétvégén és munkaszüneti napokon készenléti ügyeleti rendszerben bonyolítjuk le.

Gyepmestereink elérhetősége (mindennap 8-20 óra között): +36 30 407 3278

+36 30 407 3865

E-mail: ebrendeszet@vpkozuzem.hu