Elektronikai lomtalanítás és veszélyes hulladék gyűjtés

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy 2023-ban az elektronikai lomtalanítást 2023. május 6-án szombaton 8-tól 12 óráig tartjuk. A gyűjtőhelyeken elhelyezhető háztartási gép (pl. mosógép, vasaló, centrifuga) konyhai- és kerti kisgép, szórakoztató elektronika, barkácsgép, számítógép, valamint elem, fénycső. Akkumulátor gyűjtésére csak a társaság telephelyén van lehetőség!

Gyűjtőhelyek:

  • Várpalotai Közszolgáltató Nonprofit Kft. Fehérvári út 7. szám alatti telephelye
  • Inotán a Faluház előtt kihelyezett konténer
  • Készenléti lakótelepen a buszfordulónál kihelyezett konténer

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a lomtalanítással egyidőben egyes veszélyes hulladékaikat is leadhatják a Várpalota, Fehérvári út 7. szám alatti telephelyen.

LEADHATÓ HULLADÉKOK: irodatechnikai hulladékok (tonerek, nyomtató patronok), veszélyes anyaggal szennyezett göngyölegek (olajos flakon, festékes doboz), oldószerek, higítók, fáradt olaj, gumiabroncsok, hajtógázas, spray flakonok, növényvédő szerek, fénycsövek, izzók, elemek, használt étolaj, vizes bázisú festék (diszperzit).

A konténerekből hulladékot kivenni TILOS! A gyűjtés során csak várpalotai lakosoktól, lakcímkártya felmutatása mellett és csak egy átlagos háztartásban keletkező mennyiségű veszélyes hulladékot veszünk át, ipari mennyiséget nem. A megbontott és az elektronikától megfosztott gépek házait, dobozait nem vesszük át.

Az elektronikai lomtalanítás alkalmával elhelyezhető anyagok, berendezések részletesebb felsorolása itt  https://vknk.hu/elektronikai-es-veszelyes-hulladek-gyujtes/ megtekinthető, letölthető.