Fűtési időszak

kivonat a 3/2015. (II. 24.) Önkormányzati rendeletből

14. Vételezés

  1. § (1) Fűtési időszak a szeptember 15. és május 15. napja közötti időszak. A fűtési idény október 15. és április 15. közötti időszak.

(2) A fűtési időszakban a távhőszolgáltatónak rendelkezésre állási kötelezettsége van, ezen belül a fűtési idényben fűtési kötelezettsége van.

(3) Szeptember 15 – október 15. és április 15 – május 15. között a távhőszolgáltató azokat a hőközpontokat helyezi üzembe vagy működteti tovább, ahol a felhasználók legalább 50%-a közös képviselőjén keresztül hőfogyasztási igényét a távhőszolgáltatónak írásban bejelenti. Egyes, a fűtést nem igénylő lakóközösségek önmagukat kizárhatják vagy a távhőszolgáltatóval kizárattathatják.

(4)[1] A felhasználói közösséggel kötött eltérő tartalmú megállapodás hiányában távhőszolgáltató kérés nélkül akkor indíthatja el a fűtési szolgáltatást, ha a külső hőmérséklet három napon keresztül a +14 oC vagy egy napon a +12 oC napi átlagot nem haladja meg. Kérés nélkül megszünteti a fűtési szolgáltatást, ha a külső hőmérséklet napi átlaga a +16 oC-ot meghaladja.